miercuri, 28 martie 2012

Scandal de proporţii în taekwondo-ul moldovenesc


Scandal de proporţii în taekwondo-ul moldonesc. Oleg Ciornîi l-a acuzat pe antrenorul lotului naţional de fraudă şi delapidare de fonduri în sume extrem de mari.

Fostul preşedinte al federaţiei a declarat că Vladislav Mazur a minţit Ministerul Tineretuluiu şi Sportului. Cernîi chiar a făcut publica shema care era folosită de acesta.


MTS acorda o sumă anumită de bani pentru un număr de sportivi care urmau să facă deplasare la competiţii, însă antrenorul convoca un număr mai mic de luptători, iar din diferenţă rămasă scotea bani frumoşi.
Oleg CIORNÎI, Fost preşedinte al Federaţiei de Taekwondo WTF a RM:

- Anunţă o listă de sportivi, iar luptătorii din provincie nu sunt chemaţi, deşi bani pentru acest lucru se alocă. Este furt pe faţă şi delapidare de fonduri. Aceste lucru pot fi pedepsite de Codul Penal. Am toată informaţia, toate hârtiile necesare despre faptul câţi bani urmău să fie cheltuiţi. În aceste documete sunt toate numele sportivilor care urmău să plece la competiţii, banii alocaţi, iar eu ştiu bine cine şi unde a plecat.

Vladislav MAZUR, Antrenorul lotului naţional de Taekwondo WTF:

- Este o mare tâmpenie ceea ce a spus fostul preşedinte al federaţiei. El deja este aşteptat de jumătate de an la Ministerul Tineretului şi Sportului.

În urmă cu câteva zile Executivul Federaţiei a avut o nouă adunare generală extraordinară, la care cu marea majoritate a voturilor a fost luată decizia de a alege un nou preşedinte. În locul lui Oleg Ciornîi a fost votat antreprenorul Igor Iuzifovici.

Ciornîi a catalogat adunarea generală drept una rider, şi a menţionat faptul că majoritatea votanţilor au fost cumpăraţi.

Oleg CIORNÎI, Fost preşedinte al Federaţiei de Taekwondo WTF a RM:

- Au început a cumpăra voturile în cel mai oribil mod, şi au mituit oamenii.

Alexandru RUSU, Preşedintele clubului Tigru:

- Au fost propuse sume de la o sută de euro în sus. A fost propusă suma de 300 de euro, iar pentru copia buletinului s-au dat 100 de lei.

Oleg CIORNÎI, Fost preşedinte al Federaţiei de Taekwondo WTF a RM

- Pentru completatarea documetelor de fondare a unui club au fost propuse 1500 de euro.

Noua conducere a Federaţiei de Taekwondo WTF a respins orice acuzaţie de acest gen.

Oleg COJOCARI, Vicepreşedintele Federaţiei de Taekwondo WTF

- Nu doresc să comennez declaraţii adsurde şi aberaţii. Sunt nişte fantezii goale care nu au nici un argument. Nu am nimic de adăugat în acest caz, pentru că nu există dovezi în această direcţie.

Din câte se pare această problemă nu va fi rezolvată curând, mai ales că Oleg Ciornîi a menţionat că se va judeca în acest caz, iar noua conducerea a federaţiei a specificat faptul că nu are frică de nici o înstanţă de judecată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu