miercuri, 28 martie 2012

Cupa Chişinăului la lupte Greco-romane a fost interesantă şi spectaculoasă


Ediţia a 17-a a Cupei oraşului Chişinău la lupte Greco-romane a fost una dintre cele mai interesante şi spectaculoase din istorie.

În prezenţa gloriilor luptelor moldoveneşti, tinerii sportivi şiau demonstrat califităţile de învingător. Remarcat să făcut şi unul dintre pretendenţii de a merge la Jocurile Olimpice de la Londra vicecampionul mondial de juniori Ion Luchiţa care s-a impus la categoria de 66 de kg.


Ion LUCHIŢA, Luptător:
- Pentru noi urmează turnele de calificare pentru Jocurile Olimpice. Sper că din toţi sportivii lotului naţional măcar unul să poată ajunge la Olimpiadă.

Înafară de sportivii noştri, la competiţie au participat oaspeţi din România şi Ucraina. Oaspetele de onoare a fost medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice din anul 1996 Serghei Mureico.

Serghei MUREICO, Medaliat cu bronz la JO 1996:

- Luptele Greco-romane au mare viitor în Moldova. Toţi muncesc pentru a învinge iar acest lucru contează cel mai mult la lupte.

La cele 10 categorii de greutate sportivii din Moldova au fost cei mai buni. Luptătorii noştri au fost urmaţi de oaspeţii din România şi cei din Ucraina. La final sportivii au fost primit inventar pentru lupte din partea Fondului Internaţional de Ajutorare.

Valeriu ZABOLOTNÎI, Vicepreşedinte IFAVIS:

- Am văzut meciuri spectaculose şi interesante. Luptele sunt un sport foarte popular în ţara noastră, iar luptătorii moldoveni sunt cei mai puternici din lume.

Turneele de calificare la Jocurile Olimpice vor avea loc în Bulgaria şi Finlanda. Federaţia naţională de profil speră că Moldova nu va rămâne fără foi de participare la Londra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu