luni, 2 aprilie 2012

Gala MMA Iasi – 24 martie 2012 RESULTS


 Sambata seara, cu incepere de la ora 21:00, Sala Polivalenta din Iasi a fost gazda primului turneu MMA (Mixed Martial Arts) din 2012 si primul din istorie ce s-a disputat in Iasi. Cu ajutorului lui Relansat, unde puteti gasi o alta galerie foto de la acest super turneu, am reusit sa obtin acreditare media la acest super turneu.


Turneul a fost de tip piramidal, cu doua super-fighturi si cu un meci de MMA feminin. Turneul a fost deschis chiar de meciul fetelor, unde s-au intalnit Chirila Alexandra si Rotaru Andreea. Disputa a durat mai putin de 30 de secunde, pentru ca Alexandra Chirila a reusit sa o trimita la podea pe adversara sa, cu o lovitura de genuchi plasata direct in fata.


A doua partida s-a terminat aproape la fel de repede, dupa ce ungurul Kalucz Martin a reusit sa-l faca K.O. pe romanul Sebastian Horeica, printr-o sugrumare excelent executata de maghiar. A treia partida s-a terminat tot in prima repriza, dupa ce romanul Balaj Ciprian a reusit sa execute o sugrumare pe la spate asupra adversarului sau, Marius Munteanu.


O prima partida spectaculoasa a acestei gale, s-a disputat intre Alexandru Daniel si Rodrigo Tasko (Ungaria), romanul iesind victorios prin K.O., dupa ce a reusit sa se insurubeze pe mana adversarului si sa-l sugrume printr-un procedeu extrem de spectaculos.


Dupa o pauza de aproximativ 15 minute, gala s-a reluat cu disputa dintre Stefan Szabo (Romania) si Gregor Herb (Germania). Neamtul s-a impus printr-un procedeu asemanator cu cel din meciul anterior, totusi a fost mai putin spectaculos decat executia lui Al. Daniel.


Meciul al saselea poate candida cu succes la partida turneului. In aceasta confruntare s-au intalnit moldoveanul Vlad Moraru si brazilianul Alan Carlos. Ambii jucatorii au fost aproape de a obtine victoria, rasturnarile de situatie fiind din 20 in 20 de secunde. Moraru a inceput sa sangereze la arcada, iar brazilianul sangera la abdomen. A fost prima partida a zilei care nu s-a terminat in prima repriza. Brazilianul a fost mai proaspat in repriza secunda si a reusit sa-l faca K.O. pe Moraru, tot in urma unei sugrumari bine executate.


A saptea partida i-a pus fata in fata pe Pavel Pokatilov (R. Moldova) si Alexander Georgiev (Bulgaria). Bulgarul impresiona prin tatuajele de pe corp si parea favorit in aceasta disputa, insa moldoveanul avea sa fie cel care i-a aplicat cateva lovituri bine plasate, iar din fruntea lui Georgiev a inceput sa siroiasca sangele. Arbitrul a fost nevoit sa opreasca partida si sa-l dea castigator pe moldovean, dupa ce sangerarea lui Georgiev nu se mai oprea. 


Primul meci al zilei care s-a terminat prin decizie la puncte, a fost cel dintre Ioan Pascu (Romania) si Marcin Gules (Polonia). Dupa o prima repriza foarte plictisitoare, romanul a iesit la rampa, iar victoria se putea produce mult mai repede, dupa ce un croseu a lui Pascu l-a pus la pamant pe polonez, insa lipsa de reactie a romanului a facut ca polonezul sa reintre in joc. Runda a treia a fost dominata tot de roman, arbitrii luand decizia ca Ioan Pascu sa castige cu decizie unanima (3-0). 


Primul super-fight al zilei s-a produs intre Luca Poclit (R. Moldova) si Mairbek Taisumov (Cecenia - Rusia). Cecenul a lovit puternic inca de la inceput si a reusit prin lovituri de picior plasate excelent sa-l puna in dificultate pe moldovean. Dupa ce l-a macinat bine la genuchi, Taisumov i-a administrat si un croseu nimicitor lui Poclit, acesta fiind nevoit sa abandoneze. 


In cel mai asteptat meci al galei, Gheorghe “Ursul din Carpati” Ignat l-a intalnit pe austriacul Attila Ucar. Castigator a 8 meciuri (6 in SUA si 2 in Europa), Ignat a inceput bine meciul si a incercat sa-l blocheze pe austriac sa ajunga la picioarele sale, stiindu-se ca Attila a obtinut multe victorii prin rasucirea piciorului adversarului. Dupa o prima repriza dominata autoritar de roman, a urmat o a doua repriza in care Ignat l-a calarit la propriu pe Ucar, iar presiunea pusa de roman a facut ca Ucar sa simta ca nu mai are nici o sansa in repriza a treia si a preferat sa abandoneze.


Ultimile 4 meciuri au fost un adevarat chin pentru cei care au avut curajul sa ramana pana la sfarsitul galei (ora 02:00 AM). Marius Panin (Romania) a fost invins prin KO de Peter Sobotta (Germania). Dmitry Kapnary (R. Moldova) l-a invins greu pe conantionalul sau, Sergei Barberosche, decizia fiind luata de arbitri, dupa 3 reprize disputate. Penultimul meci a fost la fel ca anteriorul. Portughezul Domingos Mestre l-a invins greu pe moldoveanul Panfili Gheorghe, cu decizie unanima a arbitrilor.


Ultima partida a zilei a mai animat publicul ramas pana la sfarsit. Turneul a fost in pericol sa se termine cu o tragedie, dupa ce moldoveanul Ioan Cojocariu a fost trimis la podea si sugrumat de neamtul Christian Eckerlin. Nu a fost prima procedura a serii, insa tanarul luptator roman a fost nevoit sa fie consultat de cei de la SMURD.


Un turneu foarte interesant pentru sportul iesean si sportul de contact in general. Din pacate, preturile destul de mari ale biletelor au facut ca Sala Polivalenta sa nu fie ocupata la mai mult de 3 sferturi din capacitate. Printre actorii importanti ai serii s-au numarat si fetele de la prezentare, acestea fiind imbracate provocator, iar ochiul masculin urmarea atent, pe langa luptele din cusca, si evolutia fetelor pe podiumul de prezentare:).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu