marți, 10 aprilie 2012

Duelul fraţilor la campionatul naţional de sambo


Frate contra frate, Artiom contra Octavian. Lupta finală între fraţii Nacu a fost bomboana de pe colivă la campionatul Moldovei de sambo.
Mai tare a fost fratele cel mare - Octavian a cucerit aurul, Artiom s-a mulţumit cu locul doi. Interesant este faptul că la categoria 74 de kg tot podiumul a fost completat de discipoli ai fraţilor Ilie şi Mihai Buiuc, iar judocanul Valeriu Duminică şi-a sărbătorit ziua de naştepe pe salteaua de lupte. El şi-a făcut singur un cadou după ce a câştigat medalia de aur la 90 de kg. Apropo, Duminică nu a fost singur reprezentant al judoului la competiţia de sambo.
Mihai BUIUC, Antrenor
- Aşteptările noastre sau confirmat. Aceste două discipline sportive seamănă între ele. În acelaşi timp, sportivii au nevoie mereu de practică de luptă. Esenţial este că turneele de judo şi sambo trebuie planificate în aşa mod încât sportivii să aibă o perioadă de refacere.
La alte categorii de greutate campioni naţionali au devenit Alexei Manole, Denis Tachi, Iurie Leu, Valeriu Muravschi şi Andrian Balan. În timp ce seniorii şi-au desemnat învingătorii, colegii mai mici se pregătesc pentru Campionatul European printre juniori şi tineret, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Bucureşti.
Ghenadie MELEAŞCHEVICI , Preşedintele Federaţiei de sambo din Moldova:
- Planificăm să trimitem la Bucureşti 36 de sportivi, şi sperăm măcar ca o parte din cheltuieli să fie suportate de Ministerul Tineretului şi Sportului. Noi rugăm să susţină cel puţin 4 luptători şi un antrenor.
La competiţia continentală luptătorii de sambo planifică să cucerească nu mai puţin de 12 medalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu